Skjult Sannhet’s Blog


Sannheten om Wal-Mart
august 26, 2008, 10:58 pm
Filed under: USA | Stikkord: ,

Wal-Mart er nå verdens største selskap, har gått Exxon / Mobil til toppen sporet. Det hauls av en fantastisk $ 220 milliard i året fra Vi folket (mer i omsetning enn hele BNP i Israel og Irland kombinert). Wal-Mart cultivates en aw-shucks, We’re-bare-folks-fra-Arkansas mage av neighborly small-town butikker prøver å selge ting billig for deg og dine. Bak den myke homespun annonser, derimot, er det en forening leder kaller «Det devouring dyret» av et aksjeselskap som klart stomps på arbeidstakere, nabolag, konkurrenter og leverandører. Til tross for sin påstand om at det flenger fortjeneste til beinet for å levere «alltid lave priser,» Wal-Mart banker om $ 7 milliard i året på fortjeneste, rangerer den blant de mest lønnsomme enheter på planeten.

Av de 10 rikeste personene i verden, fem er Waltons – avgjørelse familie av Wal-Mart imperium. S. Robson Walton er rangert av London’s «Rich List 2001» som de rikeste menneske på planeten, har sacked opp mer enn $ 65 milliarder (45,3 milliarder) i personlig formue og topping Bill Gates som nr. 1. Wal-Mart og Waltons fikk til toppen av gammeldags måte – ved å roughing folk opp. The corporate ethos kommer fra Bentonville hovedkvarter dictates to styrende prinsippet for alle ledere: pakke det aller siste kroner mulig fra menneskelig slit, og presse den siste krone fra hver leverandør. Med mer enn en million ansatte (tre ganger mer enn General Motors), er dette langt flung forhandler er landets største private arbeidsgiver, og det har til hensikt å remake bildet av den amerikanske arbeidsplass i sitt bilde – som ikke er pen.

Ja, det er glad-ansikt «greeter» som inviterer kundene til hver butikk, (selv om greeter på mitt lokale Wal-Mart ikke alltid ser så glad) og ansatte (eller «kollegaer» som selskapet grandiosely kaller dem ) Samle like før åpning hver morgen for en futt rally, der de er nødvendige for å delta i Wal-Mart hylle: «Gimme W!» roper de Cheerleader; «W!» den pliktoppfyllende ansatte svarer. «Gimme en A!» Og så videre.

Bak denne produseres cheerfulness, derimot, er det faktum at den gjennomsnittlige arbeidstaker gjør bare $ 15000 i året for full-time work. De fleste blir avvist selv denne fattigdommen inntekt, for de er holdt for deltids-arbeid. Mens selskapet brags at 70 prosent av arbeidstakere er i full gang, og Wal-Mart «full tid» er 28 timer i uken, det vil si at de brutto mindre enn $ 11,000 i året. Helse-omsorg fordelene? Bare hvis du har vært der to år, deretter planen treff du med slike store premiene at de færreste har råd til det – bare 38% av Wal-Marters er dekket. Tenker union? Get outta here! «Wal-Mart er motsetning til unionization,» leser et selskap håndboken for tilsynene. «Du som leder, er forventet å støtte selskapets posisjon…. Dette kan bety gange på stram line mellom legitime annonsekampanje og upassende oppførsel.»

Wal-Mart er faktisk rabidly anti-union, distribusjon team av union-Busters fra Bentonville til noen sted hvor det er en hvisking å organisere aktivitet. «Selv om partene kan være aktuelle for andre selskaper, har de ikke noe sted at Wal-Mart,» a spokeswoman fortalte en Texas Observer reporter som var dekker en NLRB høre på selskapets manhandling av 11 kjøtt-stanser som jobbet på en Wal-Mart SuperCenter i Jacksonville, Texas. Disse derring-do ansatte ble syke av å arbeide hardere og lengre for samme lave betale. «Vi undertegnet [union] kort, og helvete brøt løs, sier Sidney Smith, en av de Jacksonville kjøtt-stanser som etablerte den aller første Wal-Mart forening i USA, avstemning i februar 2000 til å bli med i United Food and Commercial Workers. Elleve dager senere, Wal-Mart annonserte at det var stenge kjøtt-skjærende avdelinger i alle sine butikker og ville dessuten kjøpe prepackaged kjøtt andre steder.

Men det undertrykkende selskapet ikke stoppe der. Som Observer rapporter: «Smith ble sparket for» tyveri «etter en krybbe enige om å la ham kjøpe en boks av overripe bananer til 50 cent, Smith spiste en banan før du betaler for boksen, og ble dømt for å ha stjålet den banan.» Wal-Mart er en unrepentant og recidivist violator av ansattes rettigheter, tegning gjentatt overbevisning, bøter, og ire av dommere fra kyst til kyst. For eksempel, Equal Employment Opportunity Commission har måttet filen mer søksmål mot Bentonville milliardærer klubb for tilfeller av uførhet diskriminering enn noe annet selskap. A toppen EEOC advokat fortalte Business Week, «Jeg har aldri sett denne typen blatant ignorering av loven.»

På samme måte er en nasjonal klasse handling passer avslører en forbausende mønster av seksuell diskriminering på Wal-Mart (der 72 prosent av salespeople er kvinner), lading at det er «en barsk, anti-kvinne-kultur som klager gå ubesvart og kvinner som gjør dem er målrettet for gjengjeldelse. » Workers’ kompensasjon lover, barnevernspedagog-arbeid lover (1400 brudd i Maine alene), overvåking av ansatte – du navnet på den, denne Corporation er en gjenta lovovertreder. Ikke rart, da, at omsetningen i butikkene er over 50 prosent i året, med mange butikker å måtte bytte ut 100 prosent av sine ansatte hvert år, og noen nå så høyt som 300 prosent omsetning!

Deretter er det Kina. For årene, Wal-Mart mettet på eteren med en «vi kjøper amerikansk» reklamekampanje, men det ble ikke noe mer enn en rød-hvit og blå humbug. Alle sammen, det store flertallet av produktene det solgt var fra billig-arbeid helvete-hull, spesielt Kina. I 1998, etter at flere viser i denne humbug, selskapet til slutt droppet sin «patriotisme» holdning og med 2001 hadde selv flyttet sine over hele verden kjøpe hovedkvarter til Kina. I dag er det den største importør av Kinesisk-laget produkter i verden, å kjøpe $ 10 milliard verdt av varer fra flere tusen kinesiske fabrikker. Som Charlie Kernaghan av National Labor Committee, «I land etter land, fabrikker som produserer for Wal-Mart er den verste,» legge det nederst-fôring arbeidskraft politikk av denne aksjeselskap «er faktisk å senke standardene i Kina, slashing lønn og fordeler, imponerende lang obligatorisk-overtid turnus, mens tolerating det vilkårlig skyting av arbeidstakere som selv tør å diskutere fabrikken forhold. »

Wal-Mart ønsker ikke den amerikanske kjøpe offentlige å vite at den berømte lave priser er produkt av menneskelig elendighet, så mens den høyt proklamerer at den globale leverandører må overholde en bedrifts «code of conduct» for å behandle arbeidstakere decently, er det strengt forbyr formidling av noen fabrikken navn og adresser, håper å beholde uavhengige kilder fra vitne til «koden» i drift. Kernaghan’s NLC, anerkjente for sine fakta-pakket rapporter om globale arbeidsforhold, funnet flere kinesiske fabrikker som gjør lekene amerikanerne kjøper til sine barn at Wal-Mart. Sytti-en prosent av lekene som selges i USA kommer fra Kina, og Wal-Mart nå selger en av fem av lekene vi kjøper.

NLC intervjuet arbeidere i Kina i Guangdong-provinsen som slit i fabrikkene å gjøre populære actionfigurer, dukker og andre leketøy selges på Wal-Mart. I «leker av elendighet» en sjokkerende 58-siders rapport at etableringen medier ignorert, NLC beskriver: 13 – til 16-timers dager Molding, montering og sprøyt-maleri leker fra 8 am to 9 pm eller til og med midnatt, syv dager en uke, med 20-timers skift i høysesongen. Selv om Kina’s minstelønn er 31 cents av en time – som begynner ikke å dekke en persons grunnleggende eksistens-nivå behov – disse produksjon arbeidstakere er betalt 13 cents av en time.

Workers vanligvis bor i husokkupant shacks, sju meter med sju meter, eller fast i selskapet studenthjemmet, med mer enn et dusin deler cubicle koster $ 1,95 per uke for leie. De betaler ca $ 5,50 per uke for elendig mat. De må også betale for sin egen medisinske behandling og blir sparket hvis de er for syke til å arbeide. Arbeidet er bokstavelig talt å bli syk, ettersom det er ingen helse og sikkerhet tvang. Workers har konstant hodepine og kvalme fra maling-støv hengende i luften, innendørs temperatur topper 100 grader; verneklær er en spøk; repetitive stress lidelser er frodig, og det er ingen trening på helsefare for håndtering av plast, lim, maling tynner og andre løsemidler i disse arbeiderne er midt hver dag.

Som for Wal-Mart er svært vaunted «code of conduct», NLC kunne ikke finne en eneste arbeideren som hadde noensinne sett eller hørt om det. Disse fabrikkene ansetter hovedsakelig unge kvinner og jenter tenårene. Wal-Mart er kjent for å vite alle detaljer av sin globale virksomhet og for beregning av hver kroner av et produkt pris, vet hva som går på innsiden disse stedene. Likevel, da de ble konfrontert med disse fakta, corporate honchos hevder uvitenhet og vaske sine hender av utnytting: «Det vil alltid være folk som bryter loven,» sier konsernsjef Lee Scott. «Det er et problem av menneskelig grådighet blant noen få personer.»

Disse «noen» ta ham, andre populære ledere, og Walton milliardærer. Hver av dem ikke bare vet om selskapets utnyttelse, men gjerne prospers fra en bedriftskultur som krever det. «Get kostnadene nede» Wal-Mart’s mantra og metoder, og som oversetter til et korstog for å stemple ned folk som produserer sine varer og tjenester, shamelessly bygge sin lave pris og fortjeneste på ryggen. Worse, Wal-Mart er på en messiansk misjon for å utvide sin utnyttende ethos for hele virksomheten verden. Mer enn 65000 selskaper forsyne forhandler med ting på hyller, og det stadig hammers hver leverandør om å klippe sine driftskostnader dypere og dypere for å få billigere engros priser. Enkelte selskaper har å åpne bøkene sine så Bentonville ledere kan røde blyanten hva CEO Scott begrepene «unødvendige kostnader.»

Of course, blant unnecessaries til ham er bruken av union arbeide og produsere varer i Amerika, og Scott er unabashed om peker i retning av Kina eller andre steder for abysmally lave driftskostnader. Han er ikke selv har å si «Flytt til Kina» – hans kjøp ledere kreve en slik umulig lowball pris fra leverandører at de bare kan møte den hvis de følger Wal-Mart’s arbeid eksempel. Med sin dominans over sine egne 1,2 millioner arbeidere og 65000 leverandører, pluss sine allianser med hard arbeid abusers utlandet, er dette et selskap er verdens mektigste private makt for å senke arbeidskraft standarder og stifling the middle-class ambisjoner for arbeidstakere overalt.
Ved å bruke sin rene størrelse markedet innflytelse, tilgang til kapital, og massiv annonsering budsjett, selskapet er også klemme ut konkurrenter og tvinge sine gjenværende rivaler til å vedta sin pris-er-alt tilnærming. Selv de store guttene som Toys R Us og Kroger er daunted av selskapets brutish kraft, sier de er tvunget til å kutte lønninger og søk i verden for Sweatshop leverandører for å konkurrere i løp nedover for å matche Wal-Mart’s priser.

Hvor høyt av en pris er vi villig til å betale for Wal-Mart «lav pris» modell? Dette utstyr opererer med en griskhet, hovmod og ambisjoner som ville gjøre Enron rødme. Det treff en by eller tettsted nabolaget som en detaljsalg neutron bombe, suger ut den økonomiske vitalitet og alle de lokale karakter. Og Wal-Mart-butikker nå har mer kill-strøm enn noensinne, med sine SuperCenters gjennomsnitt 200000 kvadratmeter – – størrelsen på mer enn fire fotballbaner under ett tak! Disse tingene land feilindikator på toppen av alle samfunnets oppfatning av seg selv og sluke lokal virksomhet.

Ved slashing sin prisene måte under pris når det går inn i et fellesskap, Wal-Mart kan knuse våre dagligvarer, apoteker, maskinvare butikker og andre forhandlere, og deretter øke sine priser når det er mono-polygon kontroll over markedet. Men, si apologists for disse Big-Box megastores, minst de er å skape arbeidsplasser. Feil. Ved crushing lokale bedrifter, dette gigantiske eliminerer tre anstendige arbeidsplasser for hver to Wal-Mart jobber at det «skaper» og en butikk full av deltid, dårlig betalte ansatte knapt bygger familien rikdom nødvendig for å opprettholde et fellesskap’s middle-class living standard .

Faktisk, Wal-Mart opererer som en massiv rikdom extractor. I stedet for fortjeneste bor i byen for å være reinvested lokalt, pengene er hauled off for Bentonville, enten til å bli brukt som kapital til erobrende ennå en annen by eller rett og slett å være stashed i familien vaults (Waltons, forresten, akkurat kjøpte største banken i Arkansas). Hvorfor skal vi godta dette? Er det vårt land, vårt fellesskap, vår økonomiske skjebner – eller deres?

Wal-Mart’s radikale remaking av vårt arbeid standarder og våre lokale økonomier skjer for det meste uten vår viten eller samtykke. Poof – det går en annen lokal virksomhet. Poof – det går vår middle-class lønninger. Poof – det går en annen fabrikk i Kina. Ingen stemte for dette. . . men det er det. Mens corporate ideologues kan huffily hevde at kundene stemme med sine dollar, er det et valg uten en kampanje, beleilig overser at det offentlige «stemme» kan endres hvis vi visste at den reelle kostnaden for Wal-Mart «billige» varer – og hvis vi faktisk hadde en sjanse til å stemme.

Mye til aksjeselskap’s forskrekkelse, flere og flere lokalsamfunn er å lære om dette grådig kraftig, og det er en økende kommunal-opprør mot det. Store seire allerede har blitt vant som borgere fra Maine til Arizona, fra Puget Sound til Gulf of Mexico, har organisert lokalt og selv statewide til thwart den expansionist mars av Wal-Mart juggernaut. Wal-Mart er stort, men det kan være brakt til hæl etter en tennes og organisert citizenry villig til å konfrontere den i sine lokalsamfunn, arbeidsplass, markedsplass, klasserom, pulpits, legislatures, og stemmegivning booths. Akkurat som stiftere steg opp mot den mektige britiske handelspartnere, slik at vi kan reassert vårt folks suverenitet og våre demokratiske prinsipper over autokratiske ambisjoner om mektige Wal-Mart.

En siste ting: Jeg har hørt en rapport av en lastebil sjåfør som var i Arizona som han sa han stoppet på et Walmart å levere noen ting, og ble sjokkerte på hva han så! Han sa at han gikk inn i baksiden av Walmart, og bak butikken var det et enormt område som var gjerdet inn med piggtråd, akkurat som i fengslene! Han sa at det var festet til der når du ble holdt i den, kan du ikke komme ut. Det var svært høy, og det var noen slags står (som stadion bleacher seter) alle rundt seg, og det så ut som en militær stil. Han sa også det var ingenting i vedlagte området ennå, men det ble bare lukket med piggtråd. Kunne dette være en del av kampsport lov framtidige scenariet å komme? Dette lastebil sjåfør som så det sa det så ut som det var der for å holde et stort antall mennesker. Jeg har hørt rapporter om Walmart’s covert engasjement i ting av denne naturen, og hvordan regjering og militære planlegger å plukke folk opp under martial lov og ta dem til å holde anlegg som dette, landsomfattende. Lasteskipet sjåføren var sterkt rystet over å se alt dette. Han sa han spurte noen en om det, og ingen ville fortelle ham noe om det på Walmart!

Beklager at innleggene inneholder en del grammatikkfeil, og engelske ord. Dette vil bli rettet så snart jeg får tid. Vil du hjelpe meg? Send den feilfrie teksten til skjultsannhet@gmail.com – Takk

Reklamer

Legg igjen en kommentar so far
Legg igjen en kommentarLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s%d bloggere like this: